Monday, July 18, 2011

Patriotik lah sikit.......

LIVERPOOL......ARSENAL......CHELSEA....

Selamat semua........

Kedatangan Club-club gergasi ke Malaysia pada bulan ni memang dinanti-nantikan oleh semua peminant club2 tersebut.Kedantang mereka ke Malaysia sememangya bermakna bagi rakyat Malaysia.
Tiket yang dujual dengan harga berpuluh ringgit dibeli sehingga tiket paling mahal tu.Tapi waktu aku tengok perlawanan bola sepak antara club-club tersebut dengan pasukan Malaysia aku rase sedih kerana Rakyat Malaysia xde sifat Patriotik langsung.Walaupon ade lah segelintir yang memakai baju team Malaysia tapi jumlah die terlau sedikit.

Waktu Arsenal lwn Malaysia jersey yang dipakai kebanyakanye Arsenal,Liverpool pon kebanyaknanye Merah...Dimana patriotik rakyat Malaysia.Kenapa mereka lebih berbangga dengan club negara luar?xde makne nye lah korang sokong sangat club-club tu.Aku pon sokong club-club english jugak tapi bile lawan Malaysia pakailah jersey team negara sendiri.Nak kata mahal jersey Liverpool ngn Arsenal lagi mahal.Ke takot nak pakai baju KUNING (BERSIH).....

Perlawan khamis ni menentang Chelsea adakah seluruh stadium pakai baju biru??Aku bukan ape just rase sedih biler rakyat sendiri xsokong pasukan negara mereka.Itu rase macam Malaysia xde peminat sedangkan berlawan di negara Malaysia...
Kalau nak pakai baju Liverpool,Arsenal or Chelsea pon bawaklah bendera ke ape ke yang boleh melambangkan Malaysia pon ade peminat.
Patriotik lah sikit Malaysia.......sape lagi yang nak menyokong team kite kalau bukan rakyat Malaysia sendiri..Indon,UK,Liverpool xkan sokong Malaysia......Sokonglah negara sendiri....