Wednesday, April 6, 2011

remaja dan aku!!

Tahun ni aq akan semakin meningkat dewasa..Rase mcm sronok je waktu muda2 dulu(cheh mcm dah tue).Tahun 2011 mei 18 genap lah umor ku....... dan memandangkan umor aq yg dah boleh dikata kan matang ni aq berharap dptlah aq wat yg terbaik demi masa depan aq nanti..Jika dulu aq asyik giler ngn zaman sekolah yg giler2 skun pon perangai tu tetap xbrubah lagi...biasa lah anak sulong ni xde abng or kakak yg leh buat aq cepat matang.Remaja memang best dan zaman remaja xkan aq lupe kan sampai bile2 cos zaman ni lah yg membuat aq tau segala-galanye tentag kehidupan..Jike waktu skolah rendah dulu aq hanye seowng budak blurr yg xtau ape2 tp bile aq naik form 1 aq dah tau ape itu kehidupan dah keseronokan hidup..
Waktu aq stndr 6 aq berpisah ngn kwn baik aq yg berkawan dari kecik,perpisan ni bukan selama2nya tp ia tetap satu perpisahan..aq kene mulekan kehidupan baru form1 tanpa kwn baik aq sampai lah skun kiteowng kwn xsebaik dulu dan serapat dulu lagi..
Tapi dlm keseronokan aq dlm zaman remaja ni aq ade gak wat kesilapan dlm idop ni..Biasalah setiap manusia pon ade wat silapkan?
Aku pernah gaklah ikot budak2 nakal lepak and wat bende2 gyler waktu tu tapi nasib baik aq xikot sampai skun coz bile aq naik form 4 ni aq dpt kwn yg skema gyler and aq benti wat keje2 bodoh tu..
Zaman remaja ni kalau korang hayati ngn btol2 korang pasti xkan lupekan dan nak melupakan ni semua..kerana zaman remajalah yg mengajar kite erti PERSAHABATAN,KESETIAN,KASIH SAYANG,KESERONOKAN,dan macam2 lagilah.. termasuklah PERCINTAAN..
Betol gak kate JUSTIN BIEBER my 1st love broke my heart 4the 1st time..Cinte pertama aq mcm lagu BABY tu...hhahahaa...
Ape2 pon REMAJA dan AKU xkan dapat dilupakan walaupon ianya terpisah jua nanti bile aq dah dewasa...Hargailah zaman remaja kite kerana ia sangat bermakna.....................